Arrestohen babë dhe bir! Shantazhonin familjen e Schumacher me foto të aksidentit, duke i kërkuar miliona euro 

Përpjekja e fundit e shantazhit kundër familjes së Michael Schumacher do të kishte përfshirë kërcënimin e publikimit të fotove në lidhje me aksidentin e rëndë të skijimit të vitit 2013, që ndryshoi jetën e ish-kampionit të Formula 1, ka zbuluar gazeta gjermane Südkurier.

19 qershorin e kaluar, dy burra, babë e bir, u arrestuan me akuzën se u përpoqën të shantazhonin familjen e Schumacher. Sipas prokurorisë së Wuppertal-it, të dy kishin pretenduar se kishin dosje “që familja do të ishte e interesuar të mos i publikonte”.

Për të mos publikuar dosjet në internet, familja e ish-pilotit të Formula 1 duhet t’i paguante  shantazhuesve disa milionë euro. Për të forcuar kërkesat e tyre, shantazhuesit u dërguan disa dosje viktimave të tyre.

Sipas Südkurier, dosjet tregojnë ish-pilotin e Formula 1 në momentin e aksidentit të tij në ski. Prokuroria tha se janë sekuestruar prova të cilat “tregon, ndër të tjera, dosje fotografike nga sfera private e familjes së Michael Schumacher”.

Prokurori Wolf-Tilman Baumert shtoi se ai nuk dëshiron të bëjë deklarata të mëtejshme “për arsye hetimi taktik”. Hetimet janë ende “intensive”, tha Baumert dhe “do të vazhdojnë dhe gjithashtu kërkojnë një shkallë të caktuar fshehtësie.” Gjithashtu sipas Südkurier, një nga shantazhuesit e supozuar të Schumacher ishte një mashtrues nga një klub nate i njohur në Constance, Baden-Wurttemberg. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close